deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Yalım Halıcı ‘Kaç Mossad Casusu Kamuya İşe Alındı?’

İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına 'uluslararası casusluk' faaliyeti yapan 46 kişi tespit edilmiş, ajan ağına mensup 34 şüpheli 2 Ocak Salı günü İstanbul merkezli 8 ilde yapılan operasyonda yakalanmıştı.

Güncel Yayın: 18 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 18.01.2024 18:36:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde “Bu casuslardan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmuş kaç kişi bulunmaktadır? Bu vatandaşlıkları konut satın alarak mı yoksa yatırım aracılığı ile mi almışlardır?” diye sordu.

Halıcı, sınır güvenliğini ve sığınmacı politikasının aynı zamanda bir milli güvenlik konusu da olduğunu belirtti. Yapılan bu operasyonlar sonrasında İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına "uluslararası casusluk" faaliyeti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 34 şüpheliden 15'inin tutuklandığını belirten Yalım Halıcı’nın önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

- İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına casusluk faaliyeti yürüten bu kişilerin uyrukları nedir? Kaçı Filistinli, kaçı Suriyeli, kaçı İsraillidir?

– Bahsi geçen bu casuslar Türkiye’ye ne zaman girmişlerdir? Hangi tarihlerden bu yana Türkiye’de yaşamaktadırlar? Bu kişiler geldiklerinden bu yana ne tür alanlarda maddi-manevi faaliyet göstermişlerdir?

– Bu casuslardan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmuş kaç kişi bulunmaktadır? Bu vatandaşlıkları konut satın alarak mı yoksa yatırım aracılığı ile mi almışlardır? Bu kişilerden vatandaşlık almış olanları ne zaman başvuruda bulunmuş ve bu başvuruları ne zaman olumlu olarak değerlendirilmiştir?

– Bahsi geçen bu casuslardan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı almış olanlar; ülkemizin pasaportuyla hangi ülkelere gitmişler ve ne tür faaliyetlerde bulunmuşlardır?

– Tutuklanan bu kişilerden kaçının bir kamu kurum veya kuruluşunda çalıştığı tespit edilmiştir? Bu kurum veya kuruluşlar hangileridir ve hangi tarihler arasında görev almışlardır?

Kaynak: CHP Basın

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g