deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Davutoğlu: Siyaset destekli soygunu bitireceğiz, temiz siyaset yapacağız

Davutoğlu soyguna isyan etti: Dolar saçanlarla emekliler arasındaki farkı kabul etmiyoruz.

Siyaset Yayın: 29 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 29.11.2023 17:07:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Davutoğlu: Siyaset destekli soygunlara son vermek için beyaz gömlek devrimi yapacağız

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, son günlerde gündemi meşgul eden kara para aklama, yolsuzluk ve mafya ilişkileri iddialarına değindi. Davutoğlu, “Bu siyaset destekli soyguna son vermek lazım. Tablonun bir tarafından doları saçına dolayanlar diğer yanında 7 bin 500 lira emekliler.” dedi.

Davutoğlu, 26 Mayıs 2021 tarihinde Gelecek Partisi kurucuları ve yöneticileri olarak Meclis önüne beyaz gömleklerle geldiklerini hatırlattı. Davutoğlu, “Neden mi? Ondan bir müddet önce devletin yetkililerinin ‘organize suç örgütü’ olduğunu ilan ettikleri Sedat Peker’in iddiaları sonrasında İçişleri Bakanı’nın istifasını ve soruşturmaların açılmasını temin etmek için geldik. Eski bir başbakan olarak meclis önünde itildik, tartaklandık. Meclis’e sokulmadık. Ama elhamdülillah bugün Meclis’teyiz.” diye konuştu.

Davutoğlu, mafya liderinden maaş alan milletvekilleri, ihaleler, marinaya çökmeler, devletin zengin ettiği kişiler, kan emici, hazine soyucu bir güruh olduğunu söyledi. Davutoğlu, “İçişleri Bakanı televizyonlara çıktı, cevap vermek yerine ‘Davutoğlu şunları şunları yapacaktı, bir grup arkadaş onu indirdik’ dedi. Mesele şahsi bir mesele değil. O günün içişleri bakanı o iddiaları yaparken Sayın Cumhurbaşkanı sustu, MHP Genel Başkanı koruması altına aldı. O bakan 2 yıl daha görev yaptı. Seçimden sonra yeni bir bakan geldi ve o iddialar doğruymuş gibi ve sanki başka bir hükümet gelmiş gibi eski bakanın kadrolarının üzerinden silindir gibi geçti. Bir bakanın oluşturduğu bataklık üzerinden başka bir bakan kahramanlık hikayeleri yazdı. Cumhurbaşkanı aynı cumhurbaşkanı, iktidar aynı iktidar, ittifak aynı ittifak.” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, beyaz gömlek hareketi başlattıklarını belirterek, “Ak da diyebilirdik ama o kadar kirlettiler ki diyemedik. Temiz siyaset devrimi yapılsın dedik.” dedi.

Davutoğlu, seçimlerden önceki 3 ayda 15 milyar 905 milyon doların Türkiye’den çıkarıldığını, seçimler bittiğinde ise 15 milyar 575 milyon doların geri geldiğini söyledi. Davutoğlu, “Eğer bir değişiklik olsaydı o dolarlar gelmeyecekti. Şimdi torba yasada diyorlar ki götürdüğünüz paraları geri getirebilirsiniz, sizden vergi almayacağım. Varlık barışı denilen şeyde kara para aklama var, imar yasasında yolsuzluk var. Siyasi destekli zenginleşmeleri soracağım. Yeni bir yasa daha. Cumhurbaşkanı bir gün diyecek ki ‘şu şu firmalara vergi iadesi yapacağım’ ama yasa hukuk yapar diyor.” şeklinde konuştu.

Davutoğlu, AYM’nin kaldırılmasını isteyenlerin temel haklar konusunda kimseye hesap vermek istemediklerini söyledi. Davutoğlu, “Devletin her yerinde hortumlama var. Şu anda her yeri saadet zinciri almış. Nerden geliyor bu paralar. Saçlarına dolar takanlar… Yaklaştırmayın bu Reza Sarraf denen alçağı, dedim cumhurbaşkanına. Bizim olduğumuz yerde bataklık olmaz. Kamuoyunun tanıdığı meşhur futbolcular… Yüzde 2 binlere varan faizler… Bu paraları alanlar da güzellik merkezi açanlar da devletimiz, bayrağımız, ezanımız diyor. Artık bunları söyleyene millet şüpheyle yaklaşıyor. Siyasi destekli soygunlar var arkadaşlar, bunun adını koyalım. Bunlar ihale değil, soygun.” dedi.

Davutoğlu, Ethem Sancak’ın tank palet fabrikasının yüzde 49’unu Katar’a, yüzde 50,1’ini de 480 milyon dolara Talip Öztürk’e sattığını söyledi. Davutoğlu, “Ne yaptı da 480 milyon doları aldı bu vatandaş? Bu siyaset destekli soyguna son vermek için beyaz gömlek devrimi yapacağız. Temiz siyaset yapacağız, halkın hakkını koruyacağız.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g