deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Isparta’da simitçilerden zam kararı! Artık 10 TL ödeyeceksiniz

Simit fiyatlarına Isparta’da şok zam! 10 TL’ye çıktı.

Isparta Yayın: 01 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 01.02.2024 21:38:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Isparta’da simit yemek isteyenler, cebinden daha fazla para çıkarmak zorunda kalacak. Çünkü simit fiyatlarına yüzde 33,4 oranında zam yapıldı. Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Isparta Fırıncılar Odası’nın aldığı kararla, simit fiyatı 7,5 TL’den 10 TL’ye yükseltildi.

Zam kararı, simit ve poğaça gibi diğer unlu mamullerde de geçerli olacak. Zam kararının gerekçesi olarak, un, susam, tahin, yağ, elektrik ve doğal gaz gibi ana giderlerin artması, işçilik ücretlerinin yükselmesi ve kiralardaki yükseklik gösterildi. Son bir yıl içinde birçok ürüne zam yapıldığı hatırlatıldı.

Isparta’da simit fiyatları, geçtiğimiz yıl mayıs ayında yüzde 20 artarak 5 TL’den 6 TL’ye, temmuz ayında ise 7,5 TL’ye çıkmıştı. Şimdi ise 10 TL’ye yükselen simit fiyatları, vatandaşın tepkisini çekiyor. Isparta’da bugünden itibaren simit 10 TL’den satılmaya başlandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g