deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Sütte Fiyat Adaletsizliği: Üreticiye 13.5, Marketlere 36 Lira

Süt Üreticisi ve Tüketici Arasında Fiyat Farkı: CHP’li Gürer’den Kanun Teklifi.

Güncel Yayın: 18 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 18.01.2024 17:51:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, et ve süt sektöründeki krizi TBMM’de dile getirdi. Gürer, süt üreticisinin yem fiyatlarına karşı zarar ettiğini, çiğ sütün 13,5 lira olmasına rağmen marketlerde 36 liraya satıldığını söyledi.

Gürer, süt ve süt ürünlerindeki fiyat artışının hem üreticiyi hem de tüketiciyi mağdur ettiğini belirtti. “Ulusal Süt Konseyi’nin tavsiye ettiği çiğ süt fiyatı 13,5 lira iken, sanayici bunu işleyip 36 liraya marketlere veriyor. Bu aradaki fark nereye gidiyor?” diye sordu.

Gürer, süt üreticisinin desteklenmesi için çiğ süt destek priminin 1,5 liraya çıkarılması gerektiğini ifade etti. Bu konuda kanun teklifi hazırladıklarını ve TBMM Başkanlığı’na sunduklarını kaydetti. Gürer, “Kanun teklifimiz kabul edilirse, süt üreticisi biraz olsun rahatlayacak ve süt fiyatları da makul seviyeye inecektir” dedi.

Kaynak: smodin.io

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g