deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Cumhur İttifakı yerel seçimlerde işbirliği yapacağı yerleri belirledi: İşte MHP’ye bırakılan iller

Cumhur İttifakı yerel seçimlerde stratejisini belirledi

Siyaset Yayın: 29 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 29.11.2023 16:23:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Cumhur İttifakı, 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimler öncesinde heyetler arası görüşmelerini tamamlamak üzere. Cumhuriyet’in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün bir araya gelerek, ittifakın son halini netleştirecekler. İttifakın hedefinde, CHP’nin kazanma şansı yüksek olan yerler var.

İttifak, 30 büyükşehirde ortak aday gösterecek. Bu büyükşehirlerden Adana, Mersin ve Manisa’da MHP’nin, diğerlerinde ise AK Parti’nin adayı desteklenecek. Deprem bölgelerinde ise AK Parti’nin önerisi doğrultusunda hareket edilecek. Bu illerden Osmaniye ve Adana MHP’ye, diğerleri ise AK Parti’ye bırakılacak.

AK Parti ve MHP, 27 il belediyesinde de işbirliği yapacak. Bu belediyelerden 23’ünde AK Parti’nin, 4’ünde ise MHP’nin adayı tercih edilecek. Bu iller arasında, CHP’nin elinde olan Kırşehir, Bartın, Amasya gibi yerler de var.

Cumhur İttifakı, yerelde işbirliği yapacağı diğer partileri de belirledi. AK Parti, HÜDAPAR’ın aday çıkarmadığı ve kendisine destek verdiği Doğu illerinde, DSP ile de tek bir yerde işbirliği yapacak.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g