deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Borsa'da Düşüş Sonrası Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan Uyarı: 'Vallahi Yazık!

Borsa İstanbul'da Yılın Son Günlerindeki Düşüş Küçük Yatırımcıyı Derinden Sarstı: Özgür Demirtaş'tan Çarpıcı Açıklama!

Güncel Yayın: 25 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 25.12.2023 20:30:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin düşüşle başlaması ve günün ilk yarısında yüzde 2,57 değer kaybıyla 7.363,71 puandan tamamlanması üzerine yatırımcı endişelerine vurgu yapıyor. Bankacılık endeksi yüzde 3,6, holding endeksi yüzde 2,11 değer kaybettiği belirtiliyor. Tüm sektör endekslerinin değer kaybettiği ve bilişim sektörünün en çok kaybettiren olduğu ifade ediliyor.

Prof. Dr. Özgür, son günlerde yaşanan düşüşler sonrasında küçük yatırımcılara yönelik vicdani bir sorumluluk olduğunu savunuyor. Demirtaş, bazı borsa hesaplarının küçük yatırımcıları etkileyecek şekilde olumsuz yorumlar yaptığını ve çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerini iddia ediyor. Küçük yatırımcıların panik yapmasını sağlayarak düşük fiyattan satış yapmalarına neden olduklarını söylüyor.

Demirtaş, küçük yatırımcıların panik yapma eğiliminde olduğunu ve borsa düşüşlerinde zarar ettiğini belirtiyor. Bu durumu vicdani açıdan sorunlu ve haksız buluyor. Ayrıca, borsaya çekilen küçük yatırımcıların panikle satış yapmaya zorlanarak zarar etmelerini eleştiriyor ve bu durumu "Yazık değil mi? Günah değil mi?" şeklinde ifade ediyor. Son olarak, bu durumu eleştirdiği Borsa hesaplarının kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini öne sürüyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g