deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Muharrem İnce, CHP’ye dönüş iddialarına cevap verdi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkında siyasi çevrelere CHP’ye döneceği iddiaları yayıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan İnce, 'Ne benim CHP’ye girmek gibi bir düşüncem var, ne de böyle bir teklif var' açıklamasını yaptı.

Siyaset Yayın: 18 Kasım 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 18.11.2023 16:39:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

CHP’de Özgür Özel dönemi başladı: Partiden ayrılanlar geri dönecek mi?

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifası sonrası yapılan olağanüstü kurultayda genel başkanlığa seçilen Özgür Özel, partide yeni bir sayfa açtı. Özel, Meclis’te yaptığı ilk grup toplantısında, “Bu baba evinin tapusu ne Özgür Özel’dedir ne Kemal Bey’dedir. Gelin baba evine güçlenelim.” diyerek CHP’den ayrılan ya da ihraç edilen isimlere çağrıda bulundu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP’ye dönüş iddialarına yanıt verdi.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye partisini kapatıp CHP’ye gireceği yönündeki söylentileri sordu. İnce, bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.

“CHP’ye girmek gibi düşüncem de teklif de yok” Öncelikle CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel’e başarılar dileyen İnce, şunları söyledi:

“Ne benim CHP’ye girmek gibi bir düşüncem var, ne de böyle bir teklif var. Ben, şimdi Memleket Partisi’nin genel başkanıyım. Bu partinin de yetkili kurulları var. Ne karar alacaksak yetkili kurullarımızda alırız. Pazar günü gündemimiz yerel seçimlere nasıl gireceğimiz konusu olacak. Seçimlere nasıl gireceğimizi konuşacağız. Biz, Memleket Partisi olarak seçime tek başımıza girecekmiş gibi kararımızı alacağız.”

“Çıkar ittifakına değil, ilkeli ittifaklara açığız”

‘Yerel seçimlerde ittifak yapacak mısınız?’ sorusuna da yanıt veren İnce “Seçimlere tek başımıza gireceğiz. Ama bizimle ittifak yapmak isteyen kim olacak onu bilmiyorum. Onu göreceğiz. İttifak yapmak isterlerse elbette biz ‘ilkeli ittifaklara’ açığız. Çıkar ittifakına değil, ilkeli ittifaklara açığız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g