deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

AK Parti’de temayül yoklaması !İşte Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer illerde ilk sırayı alan isimler

AK Parti’de temayül yoklaması sonuçlandı! İşte Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer illerde ilk sırayı alan isimler! Selçuk Bayraktar sürprizi…

Siyaset Yayın: 27 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 27.11.2023 16:47:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

AK Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesi teşkilat üyelerinin görüşünü almak için temayül yoklaması yaptı. 81 ilde 150 bin civarında teşkilat mensubu, belediye başkan adaylarını belirlemek için oy kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonuçları canlı olarak takip etti. Bugün yapılacak MYK toplantısında, temayül yoklamasının yanı sıra anketler de değerlendirilecek. İşte temayül yoklamasında öne çıkan isimler…

AK Parti'de temayül yoklaması bitti! İşte Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer illerde öne çıkan isimler kimler! Selçuk Bayraktar sürprizi...

AK Parti, temayül yoklamasında AK Partili ve muhalefetin yönettiği belediyeler için ayrı sorular sordu. AK Partili belediyeler için belediye hizmetleri, halkla ilişkiler, teşkilat ilişkileri, parti ilke ve değerleri ve belediye başkanının yeniden aday gösterilmesi gibi konularda teşkilat mensuplarının görüşü alındı. Muhalefetin yönettiği belediyeler için ise teşkilat mensuplarından 3 aday önerisi istendi.

Temayül yoklamasının sonuçlarına göre, İstanbul’da AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ilk sırada yer aldı. Kabaktepe’yi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar takip etti. Tevfik Göksu, Adil Karaismailoğlu, Hilmi Türkmen, Şadi Yazıcı, Ergün Turan, İsmet Yıldırım, Mehmet Sekmen gibi isimler ise Ekrem İmamoğlu karşısında şanssız görüldü.

Ankara’da ise mevcut belediye başkanı Mansur Yavaş’ın güçlü bir rakibi olmadığı ortaya çıktı. AK Parti teşkilat mensupları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en çok AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’yı önerdi. Kaya’nın ardından ise AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ geldi.

İzmir’de ise AK Parti teşkilat mensupları, mevcut belediye başkanı Tunç Soyer’in karşısına çıkacak aday olarak en çok AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’u istedi. Kurtulmuş’u, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal izledi.

Diğer illerde ise temayül yoklamasında şu isimler öne çıktı:

Adana: AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay

Antalya: AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş

Bursa: AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan

Eskişehir: AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan

Gaziantep: AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

Kocaeli: AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın

Konya: AK Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay

Mersin: AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik

Samsun: AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir

Şanlıurfa: AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g