deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Doktorsuz ilaç kullanmanın sonu kalp krizi! Uzmanlar uyarıyor.

Kalp krizi riski artıyor! Uzmanlar, doktor önerisi olmadan ilaç kullanmayın diyor.

Sağlık Yayın: 29 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 29.12.2023 17:29:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Soğuk algınlığına karşı ilaç kullanırken dikkat! Uzmanlar, doktor önerisi olmadan alınan bazı ilaçların kalp krizine neden olabileceği konusunda uyarıyor.

Son zamanlarda viral enfeksiyonların yaygınlaştığına dikkat çeken Dr. Esin Ayfer Çulha Dildök, üst solunum yolu enfeksiyonu ve soğuk algınlığı şikayetiyle çok sayıda hasta gördüklerini belirtti.

Dr. Dildök, burun tıkanıklığı ve alerji ilaçlarının doktor kontrolü dışında kullanılmasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini söyledi. Bu ilaçların, kişide huzursuzluk, kaygı, kalp krizi ve iş kazası gibi riskler yaratabileceğini, bu yüzden kendi kendine ilaç kullanmaktan kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Dr. Esin Ayfer Çulha Dildök, viral enfeksiyonlar ile alerjik rinitin farklı ilaçlara ihtiyaç duyduğunu, ilaçların türünü ve miktarını doktorun belirlemesi gerektiğini vurguladı.

Dr. Dildök, burun tıkanıklığı ilaçlarının, burnun içindeki sıvı ve ödem miktarını azaltarak solunumu rahatlattığını ancak, bazı hastalarda ve yaşlılarda kalp ritmini etkileyebileceğini, hatta kalp krizi semptomlarına yol açabileceğini kaydetti.

Dr. Esin Ayfer Çulha Dildök, bu ilaçların sadece hekim tavsiyesiyle kullanılması gerektiğini hatırlattı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g