deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Abdulkadir Selvi yazdı: AK Parti neden kaybetti?

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi 'Erdoğan, emeklilere seyyanen bir zam açıklasaydı sonuçlar bu kadar olmazdı' dedi.

Güncel Yayın: 03 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 03.04.2024 18:06:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi "Erdoğan, emeklilere seyyanen bir zam açıklasaydı sonuçlar bu kadar olmazdı" dedi.

İŞTE SELVİ'NİN YAZISI:

AK Parti MYK dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanarak bu soruyu masaya yatırdı.

2019 yerel seçimlerinde sağlıklı bir değerlendirme yapılmamıştı. Dilerim bu kez seçim sonuçları rakam olarak görülmez.  Siyasi analizleri de yapılır.

AK Parti’nin seçim yenilgisinde ilk 3 madde şöyle çıkıyor:

1- Ekonomik sıkıntı

2- Emekliler

3- Aday tespitinde yapılan yanlışlar.

SANDIĞA GİTMEYENLER AK PARTİ SEÇMENİ Mİ

Bizde seçimlere katılım oranı hep yüksektir. Ortalama yüzde 85 olarak gerçekleşir. Bu seçimde ise seçimlere katılım oranı düştü. Yüzde 78 olarak gerçekleşti. 3.8 milyon seçmenin sandığa gitmediği tahmin ediliyor. CHP oylarını 13 milyondan 17 milyona yükselttiği için CHP seçmeni sandığa gitmiş. Muhalefetin en güçlü partisi olduğu için TİP ve İYİ Parti seçmeni CHP’de toplanmış. CHP, DEM’den de güçlü bir destek almış. DEM’liler partilerinin yok olması tehlikesine rağmen İstanbul’da CHP’yi desteklemişler.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g