deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

İYİ Parti, CHP’nin iş birliği teklifini reddetti

İYİ Parti Genel İdare Kurulu, CHP’nin yerel seçimde iş birliği teklifini oy çokluğuyla reddetti. Kurulda iş birliği için 35 hayır, 14 evet oyu verildi.

Siyaset Yayın: 04 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 04.12.2023 19:16:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ziyaretinin ardından, yerel seçimde iş birliği teklifini partinin en yetkili karar organı olan Genel İdare Kurulu’na (GİK) sundu. Pazartesi günü toplanan GİK, CHP’nin teklifini görüştü. GİK’te yapılan oylamada, CHP ile yerel seçimde iş birliği yapılmasına karşı çıkanlar çoğunlukta oldu. 49 üyenin katıldığı oylamada, 35 hayır, 14 evet oyu kullanıldı.

İYİ Parti, daha önce yaptığı açıklamada, yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla gireceğini duyurmuştu. CHP ise, yerel seçimlerde ittifak yapılması gerektiğini savunuyordu. CHP Genel Başkanı Özel, geçen hafta İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’i ziyaret ederek, yerel seçimde iş birliği yapılması için görüşme talep etmişti. Özel, görüşmede, İYİ Parti’nin 81 ilde aday çıkarma kararını gözden geçirip geçirmeyeceğini sormuştu. Akşener ise, konuyu GİK’e taşıyacağını söylemişti.

İYİ Parti’nin GİK’te aldığı karar, CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimde iş birliği yapılmasının önünü kapattı. CHP, yerel seçimlerde özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde, İYİ Parti ile iş birliği yaparak, AK Parti’ye karşı ortak aday çıkarmayı planlıyordu. Ancak İYİ Parti’nin kararı, bu planı bozdu. İYİ Parti, yerel seçimlere kendi adaylarıyla girmekte ısrar ederken, CHP ise yeni arayışlara girecek.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g