deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Dr. Özdoğan, Sütçüler İlçesindeki Ortaokul Öğrencilerine Mikroalglerin Geleceği Hakkında Bilgi Verdi

Dr. Hasan Batuhan Emre Özdoğan, Sütçüler İlçesindeki Ortaokul Öğrencilerine Mikroalglerin Geleceği Hakkında Bilgi Verdi

Güncel Yayın: 22 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.11.2023 20:12:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Sütçüler İlçesi Candır Köyü Ortaokulu, öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği bilim etkinliği kapsamında, mikroalg uzmanı Dr. Hasan Batuhan Emre Özdoğan’ı ağırladı. Dr. Özdoğan, öğrencilere mikroalglerin ne olduğunu, nasıl üretildiğini, hangi alanlarda kullanıldığını ve gelecekteki potansiyellerini anlattı.

Mikroalgler, tek hücreli veya çok hücreli bitkisel organizmalar olup, sucul ortamlarda yaşarlar. Fotosentez yaparak oksijen üretirler ve karbondioksit tüketirler. Ayrıca, protein, karbonhidrat, yağ asidi, vitamin, mineral, antioksidan ve pigment gibi birçok değerli bileşik içerirler. Bu nedenle, mikroalgler, gıda, yem, gübre, ilaç, kozmetik, biyoyakıt, biyoplastik ve biyolojik çeşitlilik gibi pek çok sektörde kullanılmaktadır.

Dr. Özdoğan, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Doktora tezini, rotifer (Brachionus plicatilis) adlı bir mikroalg türünün yağ asidi içeriğini artırmak için farklı besin takviyeleri kullanarak yaptığını söyledi. Rotiferler, balık ve kabuklu hayvan larvalarının en önemli canlı yem kaynaklarından biridir. Rotiferlerin yağ asidi içeriği, larvaların büyümesi, sağlığı ve kalitesi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Dr. Özdoğan, yaptığı araştırmalar sonucunda, rotiferlerin Algamac 3050 ve Olio ω-3 adlı ticari ürünlerle zenginleştirilmesinin, rotiferlerin yağ asidi içeriğini artırdığını ve L-karnitin ilavesinin de bu etkiyi desteklediğini bulduğunu belirtti

Dr. Özdoğan, ayrıca, mikroalglerin gelecekteki önemine de değindi. Mikroalglerin, iklim değişikliği, enerji krizi, gıda güvenliği, su kıtlığı ve çevre kirliliği gibi küresel sorunlara çözüm sunabileceğini vurguladı. Mikroalglerin, fosil yakıtlara alternatif olarak biyoyakıt üretiminde kullanılabileceğini, atmosferdeki karbondioksit seviyesini azaltabileceğini, tarımsal verimliliği artırabileceğini, insan ve hayvan sağlığına faydalı olabileceğini ve biyolojik çeşitliliği koruyabileceğini anlattı.

Dr. Özdoğan’ın sunumu, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Öğrenciler, mikroalgler hakkında merak ettikleri soruları sordular. Dr. Özdoğan, öğrencileri mikroalg araştırmalarına teşvik etti ve bilim insanı olmanın zorluklarını ve güzelliklerini paylaştı. Dr. Özdoğan, bilim etkinliğine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve öğrencilere başarılar diledi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g