deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Isparta'da Cumhuriyetin 100 yılı kutlandı

"Isparta'da Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlamaları, Vali Aydın Baruş'un Tebrikleriyle Başladı"

Güncel Yayın: 29 Ekim 2023 - Pazar - Güncelleme: 29.10.2023 17:39:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Isparta'da Cumhuriyetimizin 100. Yıl Kutlamaları 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda görkemli bir törenle başladı. Törene, Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Hikmet Yalım Yalıcı, Hasan Basri Sönmez, Av. Osman Zabun, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, askeri, mülki ve adli erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, iş, meslek ve STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Vali Baruş, Garnizon Komutanı Albay Kahraman ve Belediye Başkanı Başdeğirmen'in törene katılanlar ile vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu. Tören, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunması ve günün anlam ve önemini belirten konuşmanın Vali Baruş tarafından yapılmasıyla devam etti.

Vali Baruş konuşmasında, "Kıymetli Protokol Üyeleri, Saygıdeğer Ispartalılar, Değerli Öğretmenler, Sevgili Öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun 100. Yıldönümünü eşsiz bir coşkuyla kutlamanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün, Türk Milleti için en büyük bayramdır. Bugün, Türk Milleti için en mutlu günlerden biridir. Bugün, Türk Milleti için tarihi bir dönüm noktasıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını coşku ve gurur içinde kutluyoruz." dedi.

Vali Baruş, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini vurgulayarak, "Bugün, Türk Milleti'nin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan 29 Ekim'i coşkuyla kutluyoruz. Bugün, milletimizin Kurtuluş Savaşı'ndaki zaferini ve Cumhuriyet'in ilanını anma günüdür. Bu büyük gün, milletimizin birlik ve beraberliğini, bağımsızlık ve özgürlüğü için verdiği mücadeleyi hatırlatır. Türk Milleti, bağımsızlığını ve özgürlüğünü kazanmak için canını dişine takarak savaştı, Kurtuluş Savaşı'nda tarihi bir zafer elde etti. İşte bugün, bu zaferin simgesi olan Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz." şeklinde konuştu.

Vali Baruş, Cumhuriyetin Türk Milleti'nin karakterine ve değerlerine uygun bir yönetim biçimi olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyet, milletimizin iradesinin en yüksek şekilde temsil edildiği bir yönetim biçimidir. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sonucunda kurulmuş, Türk Milleti'nin egemenliğini ilan ettiği bir rejimdir. Cumhuriyet, milletimizin iradesini yansıtan ve onun haklarına saygı gösteren bir yönetim biçimidir. Cumhuriyet, milletimizin tüm fertlerine eşit haklar ve fırsatlar sunar. Cumhuriyet, Türk Milleti'nin birlik ve beraberliğini, özgürlüğünü ve refahını koruma amacını taşır. İşte bugün, Cumhuriyetimizin 100. yılını coşku ve gurur içinde kutluyoruz, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!" dedi.

Tören, coşku ve gurur dolu bir atmosferde devam ederken, katılımcılar Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutladılar."

"Bu yüzyıllık tarih boyunca Cumhuriyetimizin başarısı, canlarını ortaya koyarak Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, ülkemizin her açıdan gelişmesi için gece gündüz çalışan devlet büyüklerimize ve Cumhuriyetimizi yükseltmek için emek harcayan Türk Milletine aittir.

Sevgili Gençler,

Türkiye Cumhuriyeti, tek vatanımızdır. Ay yıldızlı bayrağımızın altında, tek devlet ve tek millet olarak bağımsız bir şekilde yaşamamızı sağlayan Cumhuriyetimizi korumak ve savunmak, her Türk evladının öncelikli görevidir. Atatürk, bu büyük emaneti bizlere bırakmıştır. "Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz." demiştir. Sizler, Cumhuriyetimizin ve milletimizin geleceğisiniz. Cumhuriyeti yüceltmek ve sonsuza dek yaşatmak için kendinizi her alanda yetiştirmeye odaklanmalısınız.

Atatürk'ün bir sözünde ifade ettiği gibi, Cumhuriyetin sadece fikren, ilmen ve bedenen güçlü ve yüksek karakterli koruyuculara ihtiyacı vardır. Bu görevi yerine getirirken, Cumhuriyeti yükseltmek için çok çalışacağınıza ve onu korumak zorunda kaldığınızda "Ben Varım" diyeceğinize yürekten inanıyoruz.

Saygıdeğer Ispartalılar,

Atalarımızın büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyeti korumak ve ülkemizin bağımsızlığına sahip çıkmak, milletimizin özgür iradesine yönelik her türlü tehdide karşı koymak, Türk vatandaşlarının üzerine düşen bir sorumluluktur. Cumhuriyetimizin değerini anlamalı ve bu mirası gelecek nesillere aktarmalıyız.

Türkiye, geçmişte büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmış, fakat azimle ayakta kalmış bir ülkedir. Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumalı ve geleceğe taşımalıyız. Bugün, gururla baktığımız bir Türkiye'nin oluşmasında Cumhuriyetimizin rolünü unutmamalıyız. Cumhuriyetimize sahip çıkmalı, onu yüceltmeli ve bu büyük mirası geleceğe taşımalıyız."

"Türkiye'nin son yüz yılda elde ettiği büyük başarılar, bize bağımsızlık ve özgürlük getiren Cumhuriyet sayesinde gerçekleşmiştir. Bu başarılar, Cumhuriyet sayesinde tüm Türk milletini, ırk, inanç, düşünce ve sınıf ayrımı yapmadan tek bir millet olarak bir arada yaşatmıştır. Aynı zamanda bu başarılar, yönetimin meşruiyetini milletten alan Cumhuriyet sayesinde mümkün olmuştur.

Türkiye'nin bağımsızlık ve kalkınma yolundaki bu büyük başarılar, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Sayın Cumhurbaşkanımızın hedeflediği "Türkiye Yüzyılı"na olan inancımızın en büyük destekçisidir.

Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir sevinç ve gurur içinde kutladığımız bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti'ni ilmek ilmek inşa eden, bizlere kutsal bir miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hürmet ve şükranla anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerlemesi ve yükselmesi için gece gündüz çalışan devlet büyüklerimizi, ülkemizin kalkınması için emek harcayan tüm vatandaşlarımızı minnetle anıyoruz.

Isparta olarak, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da başarılarını sürdürmek ve bu yüzyılı Türkiye Yüzyılı yapmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılı kutlu olsun. Yaşasın Büyük Türk Milleti! Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!"

Öğrencilerin günün anlam ve önemine dair şiirlerini okuma etkinliğiyle devam eden törende, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Ardından geçit töreni gerçekleştirildi. Geçit töreni sırasında Vali Aydın Baruş, Garnizon Komutanı Albay Kahraman ve Belediye Başkanı Başdeğirmen, askerlerimizi, kahraman gazilerimizi ve öğrencileri alkışlarla selamladılar. Törene katılanlar da geçit töreni sırasında asker ve öğrencilere destek verdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g