deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Gürültücü komşu dikkat! Evinde böyle yaparsan 7 bin 667 TL ödersin

Evinde gürültü çıkaranlar dikkat! Bakanlık cezayı 7 bin 667 TL’ye çıkardı.

Güncel Yayın: 01 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 01.02.2024 21:19:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Evde gürültü yapmak, komşuların en büyük sorunlarından biri. Bu sorunu çözmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni bir karar aldı. Buna göre, evde gürültü yapanlara uygulanacak para cezası 2024 yılında 7 bin 667 TL’ye yükseldi.

Bakanlık, Resmi Gazete’de yayımladığı tebliğle, evde gürültü yapmanın ve komşu gürültüsü şikayetlerinin nasıl ele alınacağını açıkladı. Buna göre, ev sahipleri ve kiracılar, gürültü şikayeti almamak ve ceza ödememek için evdeki gürültü seviyesini düşük tutmak zorunda. Aksi takdirde, gürültü şikayeti olan kişilere Alo 181 hattı üzerinden 7 bin 667 TL para cezası kesilecek. Bu ceza, 2023 yılında 4 bin 831 TL iken, 2024 yılında 2 bin 836 TL arttı.

Gürültü yapan komşunuzla konuşarak sorunu çözmeye çalışmanız tavsiye ediliyor. Ancak, bu yeterli olmazsa, başka yollara başvurabilirsiniz. Öncelikle apartman yönetimine durumu bildirebilirsiniz. Apartman yönetimi de gerekli önlemleri alabilir. Eğer bu da işe yaramazsa, belediye zabıtasına şikayet ederek idari para cezası kesilmesini isteyebilirsiniz. Son çare olarak, sulh hukuk mahkemesine başvurarak komşunuzun gürültü yapmasını yasaklayabilirsiniz.

Eğer tüm bunlar da çözüm olmazsa, KMK’nın 25. maddesi gereği, tüm kat malikleri bir araya gelerek gürültücü komşunun evini satın alabilir. Bu şekilde, gürültü sorunundan kurtulabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g