deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Benzine de zam şoku! Motorin fiyatları rekor kırdı

Motorin fiyatları zirveyi gördü, benzine de zam geliyor!

Ekonomi Yayın: 14 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 14.02.2024 19:37:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Brent petrol fiyatları indirim ve zam haberleri ile değişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde  gelen zam sonrası motorinin yeni fiyatı rekor kırmıştı. Şimdi de benzin fiyatı artıyor. 

Benzin ve motorinde zam var mı?

Benzine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1,79 lira zam bekleniyor.  NTV'de yer alan habere göre motorinin litre fiyatına da 2,56 lira zam gelmişti. Gelen zam ile birlikte motorinin litre fiyatı 45 lirayı aşarak rekor kırdı.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g