deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Mustafa Sarıgül’den ehliyet affına destek çağrısı

Ehliyeti iptal edilenler için bir kerelik af önerisi, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül tarafından yaptığı bir kanun teklifidir. Bu teklif, insanlara zarar vermeyen, yaralamayan ve uyuşturucu bağımlısı olmayan sürücüleri kapsamaktadır.

Güncel Yayın: 13 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 13.12.2023 19:16:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sarıgül, bu teklifi yaptığında, TBMM Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da destek vermesini istemiştir. Sarıgül, “TBMM Başkanı’nın da bu konuda bir düzenleme yapması gerektiğini düşünüyorum. Ehliyet sorunu yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik olarak zor durumda olduğunu biliyorum. Ehliyet affı kanun teklifimin yasalaşması şoför esnafımızı sevindirecektir” demiştir.

Ehliyet affının kapsamında şunlar yer almaktadır

31 Aralık 2022 tarihinden önce tahakkuk etmiş ve 2000 TL’nin altında olan borçları bulunan sürücüler: Bu borçlar tamamen silinecektir.

31 Aralık 2022 tarihinden önce tahakkuk etmiş ve 2000 TL üzerinde olan borçları bulunan sürücüler: Bu borçlar 48 ay vade ile ödenebilecektir.

Işık ihlali, hız, park cezası, emniyet kemeri ve emniyet şeridi ihlalleri nedeniyle trafik ceza puanı dolan sürücüler: Bu sürücülerin ehliyetleri iade edilecektir.

Ehliyet affından yararlanamayanlar ise şunlardır

Alkol ya da uyuşturucu etkisi altında araç kullanan sürücüler.

Drift yaparak trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücüler.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g