deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Sağanak Yağışlar Beş Bölgeyi Vuracak: Alarm Verildi!

Beş Bölgede Yağış Alarmı: Sağanak Şiddetli Bir Şekilde Vuracak!

Güncel Yayın: 19 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.04.2024 18:14:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı günlük hava durumu tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde hava durumu aşağıdaki şekilde tahmin ediliyor:

Yağışlar: Ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Eskişehir, Sivas ve Van çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Kıyı Ege, İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Edirne’nin güneyi, Balıkesir’in kuzeyi ve batısı yer yer kuvvetli yağış alabilir.

Hava Sıcaklığı: Hava sıcaklıkları Karadeniz bölgesinde 3-5 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Rüzgar Durumu: Rüzgar genellikle güney ve batıdan esecek. Marmara’da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Gece saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarında ise yer yer kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) olabilir.

Ayrıca, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gereken bazı uyarılar da bulunuyor:

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Özellikle Kıyı Ege, İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Edirne’nin güneyi ve Balıkesir’in kuzeyi ve batısında kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Çığ Tehlikesi Uyarısı: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Toz Taşınımı Uyarısı: Güneydoğu Anadolu’da yer yer toz taşınımı beklenmektedir.

Bu bilgiler ışığında, hava durumuna ve uyarılara dikkat ederek güvenli bir gün geçirmenizi dileriz.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g