deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Barış Pehlivan’ın Şok İddiası: CHP’de İstanbul’u Kaybetmek İçin Çalışanlar Var

CHP’de İstanbul Seçimini Feda Etmek İsteyenlerin Planı: Barış Pehlivan Yazdı.

Siyaset Yayın: 16 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 16.02.2024 16:53:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, CHP’de İstanbul seçimini kaybetmeyi arzulayan bir grup olduğunu iddia etti. Pehlivan, bu iddiayı CHP’nin kıdemli bir isminden duyduğunu söyledi. Pehlivan, yazısında bu grubun Kılıçdaroğlu’na muhalif olduğunu ve kendilerine yakın adayların gösterilmemesinden rahatsız olduğunu yazdı.

Pehlivan, yazısında şunları kaydetti: “Ne acı bir iddiaydı bu. Ülkenin kurucu partisinde sırf istediği makama gelmek için, İstanbul’u yeniden talana açmak isteyenler vardı.”

Pehlivan’ın yazısından ilgili kısım şöyle:

“CHP’de bazı önemli isimler, İstanbul’un kaybedilmesini içten içe diliyor! Hem de, Kılıçdaroğlu’na karşı cephe alan birçok kişi şu an durumdan hoşnut değil. Ama görüyorsunuz, hoşnutsuzluğun sebebi belediye adaylığına kendilerine yakın isimlerin seçilmemesinden kaynaklanıyor.”

CHP’nin uzun yıllardır içinde olan bir isimden duydum bunu. Ne acı bir iddiaydı bu. Ülkenin kurucu partisinde sırf istediği makama gelmek için, İstanbul’u yeniden talana açmak isteyenler vardı.

CHP’de belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde kırgınlıklar, suçlamalar ve istifalar yaşandı. Son olarak, CHP’nin eski isimlerinden Gürsel Tekin, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Bu durumda şu soru akla geliyordu: Eğer, Gürsel Tekin aday gösterilseydi CHP’ye bu kadar sert eleştirilerde bulunacak mıydı? Aradım, sordum, özetle şunları söyledi:

“Benim 40. yılım CHP’de. Hiçbir zaman adaylık üzerinden sorunum olmadı. Partimde hep müşahit ve mücahit oldum. Asla müteahhit olmadım. CHP’de bir tek belediye başkanı beni sevmiyor… Neden sevmiyorlar, hayırdır? Ne yaptım da sevmediler? İmar çetesiyle savaşmak kötü bir şey mi?”

Tekin, şu kızgınlığını da dile getirdi: “Yahu bu partide hayatımı verdim, 20 gündür CHP’nin genel başkanına ve Ekrem İmamoğlu’na ulaşamıyorum. Bu ne biçim iştir? Ben insan mı değilim?”

Bu arada, Özgür Özel de gazetecilere yaptığı açıklamada Gürsel Tekin’i birkaç gün içinde arayacağını söyledi.

BAŞARIR: KİM KAYBETTİĞİ İÇİN KURULTAYI TOPLADI?

CHP’nin etkin isimlerinden, grup başkanvekili Ali Mahir Başarır’la da konuştum, “CHP’de büyük bir kazan kaynıyor mu yoksa abartılıyor mu” diye sordum, şu cevabı verdi: “Sokakla, sosyal medya ve basınla çok farklı şeyler konuşuluyor. Adam 3-4 dönem belediye başkanı yapmış, şimdi aday gösterilmemiş ve istifa ediyor. Etsin. Zaten örgüt onu istemiyor diye gidiyor. Burada mı kazan kaynıyor? 15-20 yıl vekillik yapacaksın, üç dönem belediye başkanlığı yapacaksın, hep de atamayla geleceksin ama şimdi de istifa edeceksin! Bu kaynama mı?”

Peki, yerel seçim sonrası CHP’de olağanüstü kurultay olacağı söylentileri? Başarır’ın bu söylentilere şu yanıtı vardı: “Bu partide 13 yıl boyunca kaç seçim kaybedildi? Kim kaybettiği için kurultayı topladı? Bakın, İstanbul’dan Ankara’ya kadar tüm illeri yine alacağız. Buna rağmen kurultaya gitmek isteyenler olacaktır. İşte tüzük orada…”

AKP ANKETLERİ NE DİYOR?

Evet, CHP’de herkesin en fazla göz diktiği yer İstanbul’du. Peki, partide önemli bir güç haline gelen Ekrem İmamoğlu cephesi bu tartışmalara ne diyordu?

Öncelikle, İBB cephesi iddia edildiğinin aksine “Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu arasında nokta kadar bir anlaşmazlık, terslik, çatışma alanı yok” diye vurguluyordu. Ya “1 Nisan’da CHP’de olağanüstü kurultay süreci başlar” tezine nasıl bakıyorlardı? Şu yanıtı duyuyorum: “20 yıldır AKP’yi iktidarda tutan insanlar bu hazırlık söylentilerini yayıyor. Biz 1 Nisan’da yine belediyeleri yönetiyor olacağız, onlar 45 gün daha hayal kursunlar…”

İBB cephesi seçimde bekledikleri sonucu ise şöyle aktarıyordu:

“Biz kampanyamızı sağlıklı yapar ve derdimizi iyi anlatırsak 1-3 puan arası farkla bu seçimi alırız. Keza AKP’nin son dört anketinde bile İmamoğlu önde. Panik yapacak da ‘Biz kesin alıyoruz’ diyecek bir durum da yok.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g