deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

AKP’li başkanın belediye şirketinden yaptığı usulsüz harcamalar bakanlığa ihbar edildi

AKP’li başkanın belediye şirketinin muhasebecisi tarafından şikayet edilen yolsuzluk skandalı...

Güncel Yayın: 22 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 22.01.2024 16:57:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Sözcü gazetesinin 22 Ocak 2024 tarihli manşetinde Isparta’nın Atabey ilçesinde yaşanan yolsuzluk skandalı yer aldı. Gazetenin muhabiri Veli Toprak’ın imzasını taşıyan haber, Isparta kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

İşte o haber

Haberde, 15 yıldır AKP’den belediye başkanlığı yapan Tevfik Atasoy’un, belediye şirketinde muhasebeci olarak çalışan Ecir Taşkıran’ı, emekli olurken sahte bir tutanak imzalamaya zorladığı iddia edildi. Taşkıran’ın bu baskıya direnmesi üzerine Atasoy’un kendisini savcılığa şikayet ettiği, Taşkıran’ın da elindeki belgelerle Atasoy’un yaptığı usulsüzlükleri İçişleri Bakanlığı’na bildirdiği belirtildi.

Haberde, Taşkıran’ın dilekçesinde yer alan şok edici iddialara da yer verildi. Buna göre, Atasoy’un belediye şirketine ait Ertokuş Hazır Beton firmasının parasını şahsi harcamalarında kullandığı, implant ve diş tedavisi, 5 adet Iphone 14 pro max telefon, oyun bilgisayarı, kuyumcudan altın, giysi, ayakkabı ve spor malzemeleri aldığı, hizmet almadığı halde fatura kestirdiği, belediyeden aldığı 40 bin liralık maaşın yanında şirketten de 90 bin lira ikinci maaş aldığı, belediyede sigortalı çalışanlara şirket üzerinden gider pusulası diye ayrı ödemeler yaptırdığı, ancak bu ödemeleri geri aldığı öne sürüldü.

Haberde, Atasoy’un ayrıca başkanı olduğu Atabey Sulama Birliği’yle ilgili zimmet suçlaması da olan bir davada 8 yıl 4 ay hapis cezası aldığı, ancak bu cezaya itiraz ettiği de hatırlatıldı. Atasoy’un avukatlığını ise AKP Isparta Milletvekili Osman Zabun’un oğlu ve gelininin yaptığı kaydedildi.

Haberin sonunda, Atasoy’un kendisini şikayet eden eski muhasebe müdürü için “Bizim şirkette muhasebeci idi, kendi hesabına paraları aktarıp gitti” dediği, şirketin kartıyla yaptığı şahsi harcamalar için de “İki yıldır şirketin müdürü ve yetkilisiyim. Aylık 20 milyonluk iş yapıyor, 280 müşterimiz var, Isparta’nın yüzde 70’ine bu şirket beton döküyor” şeklinde savunma yaptığı aktarıldı.

AKP’li başkan yediğini, içtiğini giydiğini belediyeye fatura etti

Kaynak: :https://www.sozcu.com.tr/akp-li-baskan-yedigini-ictigini-giydigini-belediyeye-fatura-etti-p17043

Haber: Celalettin Gültekin

Yorumlar (1)
Ahmet Kürkçü
22.01.2024 18:34
Bunu da kapatırlarsa...
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g