deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Ortaca’yı hak ettiği yere getirecek, Necdet Doylan!

Ortaca’yı güzelleştirecek, Necdet Doylan’la gelecek!

Siyaset Yayın: 10 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 10.12.2023 16:45:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

ORTACA’NIN DURUMU

 Bir elinde tarım, bir elinde turizm kartını tutan, tarımsal üretim ve turizm potansiyeli ile öne çıkan Ortaca ne yazık ki bugüne kadar tarım turizm entegrasyonunu sağlayamadı.

 Kırsalda üretilen kıyıda tüketilmesi konusunda yöntem ve politikalar üretemedi. Şehrin artan nüfusu, değişen ekonomik koşullara göre Ortaca’nın mevcut potansiyeline dayalı geleceği plan ve nüfus yoğunluğun artmasıyla inşaat sektörü hız kazandı, yeni yapılan binalara su ve alt yapı temini sağlanamadı. Yani şu ana kadar ilçemizin gelişim ve nüfus artış oranı planlanamadı. Biz Büyükşehir Belediye’mize bilim insanlarımız ile 20 yıllık bir öngörülür gelişim ve nüfus artış oranına göre alt yapı planlamasını hazırlayacağız.

       Ortaca Tarım-Turizm ilişkisini sağlayamadığı gibi, kooperatifleşme konusunda da yol alamadı. Tarımsal üretim kooperatifleri kurulamadı, özellikle kadın istihdamın sağlanması adına kooperatifler aktif hale getirilemedi. Tarım üretime dayalı küçük işletmeler kurulamadı, meyve suyu fabrikası gibi girişimlerde bulunulmamıştır.

Bugün Ortaca da 1977 yılında yapılan çatısı trapez tenekelerle kaplı terminal hizmet vermektedir. Dünya kenti Ortaca ‘ya, Dalyan’a ve Sargerme’ye bu terminalden giriş yapılıyor olması, halk- yerel yönetim- hizmet ilişkisinin sorgulanmasına neden olmaya devam etmektedir.

       Birçok sorunu bulunan Ortaca’nın en büyük sorunlarından birisi şehir içi yollar. Ortaca da bırakın engelli vatandaşları, engeli olmayan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde yürüyeceği modern yollar ve kaldırımlar bulunmamaktadır.      

Otopark sorunu ilçemizin sürekli gelişmesiyle birlikte hat safhaya ulaşmıştır. Bu sorunun çözümüne yönelik ne yazık ki bir çalışma yürütülmedi. 

Temel hizmetlerin yanında bölgenin ve İlçenin Kültür ve Sanat yaşamına dokunacak, ev sahipliği yapacak bir kültür merkezi ya da sosyal kültür binası bulunmamaktadır. Her yaştan hemşerimiz tiyatro ve sinema gibi etkinlikler için ya Muğla merkeze ya da Fethiye’ye gitmektedir. Sosyal ve kültürel alanların düzenlenmesi yapılacak ve yaşanılası şehrimize renk katacağız.

Ortaca CHP’den Necdet Doylan aday adayı

Ortaca CHP belediye başkanı aday adayı Necdet Doylan, cumhuriyet mahallesinde düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığını resmen açıkladı. Doylan, Ortaca’nın sorunlarına çözüm bulmak ve kentini hak ettiği yere taşımak için aday olduğunu söyledi.

Doylan, 1978 yılında Ankara İller Bankası Harita Daire Başkanlığı’nda harita teknikeri olarak çalışmaya başladığını, 12 Eylül darbesi sonrası işten atıldığını, Ortaca’da çiftçilik ve esnaflık yaptığını, 1985 yılında Türkiye Kömür İşletmeleri’nde tekrar harita teknikeri olarak çalışmaya başladığını anlattı.

Doylan, 1987 yılında Muğla Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü’nde işe girdiğini, burada 21 yıl boyunca imar ve fen işlerinde çalışarak belediyecilik tecrübesi kazandığını belirtti. Doylan, ayrıca Muğla Belediyesi’nde sendikal örgütlülüğün içinde yer aldığını, Bel-Kent Konut Yapı Kooperatifi’ni kurarak 86 belediye çalışanının ev sahibi olmasına katkıda bulunduğunu, 1999 yılında Belediye-iş Sendikası Muğla Şube Başkanlığı görevini yürüttüğünü ve geçici işçilerin sendikal haklarını savunduğunu ifade etti.

Doylan, lise yıllarından bugüne kadar emek ve hak mücadelesinin içinde olduğunu, 3 kuşaktır CHP’li olan bir aileden geldiğini, partisinin hiçbir etkinliğinden ve seçim çalışmasından geri durmadığını vurguladı. Doylan, Ortaca’nın doğal güzelliklerini korumak, turizmi geliştirmek, gençlere ve kadınlara istihdam sağlamak, altyapı ve ulaşım sorunlarını çözmek gibi hedefleri olduğunu söyledi.

Sondakika32

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g