deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Hekimler yurtdışına kaçıyor, kamuda açık büyüyor

Sağlık Bakanlığı’nın hedefleri tutmuyor, CHP’li Emir iktidarı eleştiriyor.

Güncel Yayın: 26 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 26.02.2024 19:14:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye’de hekimlerin yurtdışına göçü devam ederken, kamuda hekim açığı giderek artıyor. Bir yılda bin 398 hekim kaybeden Türkiye, sağlık hizmetlerinde ciddi bir sorunla karşı karşıya. CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, iktidarın hekimlere karşı tutumunu sert bir dille kınadı.

BirGün gazetesinin haberine göre, Türk Tabipleri Birliği (TTB) verilerine göre, 2016 yılında yurtdışına göç etmek için ‘iyi hal belgesi’ alan hekim sayısı sadece 20 iken, bu sayı 2023 yılında 3 bine yaklaştı. Bu durum, hekimlerin yurtdışına göç etme eğiliminin ne kadar arttığını gösteriyor.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Sağlık Bakanlığı’nın bu yılki hedeflerini değerlendirirken, geçen yılki hedeflerin çoğunun gerçekleşmediğini belirtti. Emir, Sağlık Bakanlığı’na ayrılan bütçenin yetersiz olduğunu, hekim sayısında ise büyük bir düşüş yaşandığını söyledi. Emir, “Sağlık Bakanlığı’nda çalışan uzman hekim sayısı bir yılda 5 bin 497 artarken, hekim sayısı 6 bin 895 azaldı. Bu da bir yılda bin 398 hekim kaybı anlamına geliyor. Hekim kaybı nedeniyle kamuda hekim açığı büyüyor. İktidarın hekimlere yönelik ‘giderlerse gitsinler’ şeklindeki tavrı, hem hekimleri hem de vatandaşları mağdur ediyor” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g