deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

CHP’ye Katılan İYİ Partililer: 'Burası Artık Isparta İttifakı'

İYİ Parti eski İl Başkanı Hasan Büyükçam ve eski merkez ilçe başkanı Hüseyin Börekçi’nin de aralarında bulunduğu ve çoğu İYİ Parti’de yönetim kademelerinde görev yapmış 100 kişi düzenlenen törenle CHP’ye katıldı.

Isparta Yayın: 02 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 02.02.2024 18:23:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Isparta’da yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi arenada sürpriz bir gelişme yaşandı. İYİ Parti’de son dönemde yaşanan krizler sonucu partiden istifa eden 100’e yakın isim, CHP’ye geçti. Bu geçiş, Isparta İttifakı olarak adlandırıldı.

 CHP Isparta İl Başkanlığı’nda düzenlenen törenle İYİ Parti’den CHP’ye katılanlar arasında eski il başkanı Hasan Büyükçam, eski merkez ilçe başkanı Hüseyin Börekçi, eski kadın kolları başkanı Nermin Marulcu ve çeşitli yönetim kademelerinden isimler yer aldı. Törende konuşan CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, “Bu yolu hep birlikte yürüyeceğiz. Isparta’da çok büyük bir güç, çok pozitif bir enerji ile karşı karşıyayız. Bu tablo yerel yönetimin değişeceğinin müjdecisidir. İYİ Parti’den partimize katılan dostlarımızla birlikte büyük adımlar atacağız” dedi.

İYİ Parti eski il başkanı Hasan Büyükçam ise, “Yeni CHP’liler, eski CHP’liler hepinizi yürekten selamlıyorum” diyerek sözlerine başladı. Siyasetin bir uzlaşma kültürü olduğunu belirten Büyükçam, “Siyaset aslında bir uzlaşma kültürüdür. Bugün 100 kişi ile bir katılım gerçekleştiriyoruz. Bu arkadaşlarımız Millet İttifakını büyütmek, güçlendirmek için çalışan, çabalayan arkadaşlarımız” dedi. Büyükçam, İYİ Parti’de son zamanlarda usulsüzlükler, umutları suya düşüren hareketler gördüklerini, bu nedenle CHP’ye katılmayı uygun bulduklarını ifade etti. “Buran bir kez daha söylüyorum, ittifak CHP’de devam etmektedir” diyen Büyükçam, “Geldiğimiz noktada bir CHP vardır, bir de diğerleri. Bundan sonra biz de sizlerle birlikte CHP’de aydınlık gelecek için mücadele edeceğiz. Hedefimiz Isparta ittifakıdır. Bu ittifakın sandıkta gerçekleşeceğini de çok net görmekteyiz” dedi.

Büyükçam, “Muhalefetin içinde muhalefet istemiyoruz” diyerek, tabanın kabul etmediği bir hareketi doğru bulmadıklarını söyledi. Bazı çevrelerin kendilerine dönek diyeceğini bildiğini ancak buna cevabının olduğunu belirten Büyükçam, “Ortada bir gerçek var. Benim fikirlerim değişmedi ki. Benim fikirlerimin bugün vücut bulmuş hali CHP’dir. Bakın, buraya kendimi hiç yabancı hissetmiyorum. Kendimi buraya ait hissediyorum” dedi. “Burası artık bir Isparta ittifakıdır” diyen Büyükçam, “Bu seçimi kazanacağımızdan en ufak bir şüphem yok. Burası artık bir Isparta ittifakıdır. Bu ittifak her geçen gün biraz daha büyüyecektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Türk fikir hayatının önemli isimlerinden ve CHP Belediye Başkan Adayı Atakan Yazgan’ın da amcası olan Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı kurucusu Prof. Dr. Turan Yazgan’ın “Dünyada doğru yoktur. Daha doğrusu vardır. Herkes, her şeyin daha doğrusunu aramak zorundadır. Yoksa sürünün bir parçası oluruz.” Sözlerini kullanan Büyükçam, “Biz bir sürüye parça olmadık” dedi.

CHP Isparta Belediye Başkan Adayı Atakan Yazgan da yaptığı kısa konuşmada “Birleşe birleşe kazanacağız. Sayın Büyükçam ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Zafer inananlarındır. Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadelerini kullandı.

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı da salondakileri heyecanlandıran bir konuşma yaptı. Halcı, sözlerine “Baba ocağına hoş geldiniz” diyerek başladı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g