deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

BioNTech’in mucizevi aşısı: Kanseri 2030’da tarihe mi gömecek?

Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in kurucu ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Prof. Dr. Uğur Şahin, ilk mRNA tabanlı kanser aşılarının 2030’dan önce onaylanmasını beklediklerini bildirdi.

Sağlık Yayın: 26 Kasım 2023 - Pazar - Güncelleme: 26.11.2023 13:35:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in kurucu ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Prof. Dr. Uğur Şahin, mRNA tabanlı kanser aşılarının 2030’dan önce onaylanmasını beklediklerini söyledi. Şahin, ayrıca 2025-2029 yıllarında diğer tedavi yöntemleri için de klinik denemeler yapacaklarını duyurdu.

Bild am Sonntag gazetesine konuşan Şahin, Covid-19 aşısında kullandıkları mRNA teknolojisinin kanser aşısı için de umut verici olduğunu belirtti. Şahin, her hastaya özel kanser aşısı geliştirmek istediklerini, bunun için de her hastanın kanser özelliklerini analiz ettiklerini ve bağışıklık sistemini tümör hücrelerini tanıyıp yok etmeye teşvik ettiklerini anlattı.

Şahin, kanser tedavisinde bir başka umut kaynağının da antikor-ilaç konjugatları (ADC) olduğunu ifade etti. ADC’lerin, kemoterapiyi taşıyan antikorlar olduğunu ve tümöre ulaştıklarında kemoterapiyi hedefli şekilde salıverdiklerini açıkladı. Şahin, bu tedavinin tümörü çok hızlı küçültebildiğini ve birkaç yıl içinde klasik kemoterapinin yerini alabileceğini söyledi.

BioNTech, Eylül 2023’ten itibaren İngiltere’de kanser aşılarının klinik denemelerine başlayacağını duyurmuştu. Şirket, kanser ilaçlarının 2026’dan itibaren piyasaya sürülebileceğini de belirtmişti.

 

: BioNTech, kanser aşısında 2030 hedefini açıkladı : BioNTech’in kurucu ortağı Uğur Şahin: Kanser aşısı 2030’dan önce onaylanabilir : BioNTech’ten kanser aşısı müjdesi

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g