deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Fatih Portakal, Türkiye’deki riskli madenleri canlı yayında açıkladı: O iller facia bekliyor!

TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, canlı yayında Türkiye’deki diğer riskli madenleri tek tek saydı.

Güncel Yayın: 16 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 16.02.2024 16:01:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sözcü TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, canlı yayında Türkiye’deki riskli madenleri tek tek saydı. ‘Burayı lütfen dikkatli dinleyin’ diyerek Erzincan İliç’teki Anagold maden sahasının yanı sıra Sivas, Ordu, Kastamonu ve Kazdağları’ndaki madenlerin de yıkıcı sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Fatih Portakal, riskli madenlerin olduğu illeri şöyle sıraladı:

Sivas- Çetinkaya Demir Madeni; İliç’teki faciaya benzer bir şekilde toprak yığılması nedeniyle tarlalarda çatlaklar meydana geldi. Bölgedeki köylerin su kaynakları kurudu. Ayrıca gürültü, toz ve toprak kirliliği de yaşandı.

Ordu- Fatsa; Altıntepe Madencilik şirketi siyanür kullanarak altın arıyor. Bakanlık Çed raporunu onaylamadı. Ancak şirket Çed’siz ve ruhsatsız çalışmaya devam ediyor. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, bölgeden alınan numunelerde ağır metallerin çok yüksek oranda çıktığını söyledi. Adıgüzel, “Uluslararası bir laboratuvardan tespit ettirdik. Elekçi ırmağından yüzeyden alınan örneklerde bu ağır metaller 20 kat 100 kat 200 kat fazla çıktı. Daha ne yapalım. Artık burayı neden kapatmıyorsunuz.” dedi.

Kastamonu-Hanönü, Gökırmak Bakır Madeni; Maden atıklarının tutulduğu barajda kayma meydana geldi. Barajın 2 metre kadar kaydığı tespit edildi.

Kazdağları’nda da risk var! Fatih Portakal, Kazdağları’ndaki maden ocaklarının da riskli olduğunu vurguladı. Portakal, “Buradaki maden ocaklarının da aslında bir denetimden geçmesi gerekiyor. Şu anda faaliyetlerini ruhsatlarını iptal edin demiyorum. Ama en azından faaliyetler tekrar bir gözden geçirilebilir. Bir denetim yapılabilir. Ben burada çıkardığımız altını falan düşünmüyorum. O maden ocaklarında çalışan aileleri düşünüyorum. O insanları düşünüyorum. Onların ailelerini düşünüyorum.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g