deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Torba yasa teklifi ile 2 milyon vatandaşın sağlık sigortası borcu siliniyor

AKP Hükümetinden, SGK'ya borcu olan vatandaşlara sevindiren haber geldi

Ekonomi Yayın: 29 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 29.11.2023 17:46:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen 80 maddelik torba yasa teklifi, 2 milyon vatandaşın 1 Ocak 2014 öncesine ait 1.8 milyar liralık genel sağlık sigortası borcunun silinmesini öngörüyor. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, torba yasa teklifinin diğer önemli maddelerini de A Haber’e anlattı.

Karakaş, torba yasa teklifi ile Türkiye’nin 1 Ocak 2024’ten itibaren ikinci kez enflasyon muhasebesine geçeceğini, ancak finans sektöründe faaliyet gösteren 2 bin 592 vergi mükellefinin bu düzenlemenin dışında kalacağını belirtti. Karakaş, enflasyon muhasebesinin vergi etkisinin kamuya 70 milyar lira katkı sağlayacağını söyledi.

Torba yasa teklifi ile ayrıca, Kur Korumalı Mevduat hesaplarından süre uzatımına gidileceğini, gotürü gider uygulamasının kaldırılacağını, yurtdışından sağlanacak döviz getirisinin vergilendirileceğini ve cep telefonlarındaki asgari maktu vergi tutarının her yıl güncelleneceğini aktaran Karakaş, bu düzenlemelerin Hazine’ye 2024 yılında yaklaşık 2 milyar lira gelir sağlayacağını ifade etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g