deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Cem Küçük, zam bekleyen emeklilere tarih verdi: 'Emeklilerin Durumu Mutlaka Düzeltilmeli'

Cem Küçük, zam talep eden emeklilere net bir tarih verdi: 'Emeklilerin Durumunun Kesinlikle Düzeltilmesi Şart'

Güncel Yayın: 29 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 29.02.2024 17:33:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gazeteci Cem Küçük, milyonlarca emeklinin merakla beklediği seyyanen zam konusunda açıklamalarda bulundu. Seçimler için emeklilerin belirleyici olacağını vurgulayan Küçük, “En azından Temmuz’da emekliler biraz daha fazla gözetilebilir. Çünkü aradaki fark uçurum oldu. Emeklilerin durumunun mutlaka düzeltilmesi şart” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da emekli maaşlarındaki seyyanen zam konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, “En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendisinin ve ailesinin geçimi için harcamış vatandaşlarımız için yeterli mi? Elbette değil. Peki emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz” şeklinde konuşmuştu.

Emeklilere yönelik düzenlemelerin aciliyetine dikkat çeken Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yetki kullanmaya davet etti. Eğer kasım ayında yürürlüğe girecek bir düzenleme olacaksa, mutlaka geriye dönük 3-4 aylık farkların emeklilere ödenmesi gerektiğini belirtti. Bu, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları hafifletmek adına önemli bir adım olabilir.

Emeklilerin haklarının korunması ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi, toplumun genel refahı için kritik bir konudur. Umarım bu yönde adımlar atılır ve emeklilerin yaşam kalitesi artırılır.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g