deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

"Halkın Yüzde 44'ü Aç" Raporu: Erbakan, 'Enflasyonun Düşeceği Falan Yok' İfadeleriyle Değerlendirdi

Erbakan'ın Değerlendirmesi: 'Enflasyonun Düşeceği Falan Yok' dediği Açıklaması Gündeme Oturdu.

Siyaset Yayın: 10 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 10.03.2024 20:58:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enflasyon ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Erbakan, Türkiye’nin ithalata bağımlı ekonomisinde enflasyonun patlayacağını belirtti ve Erdoğan’ın sürekli olarak “enflasyon düşüyor” hikayesini eleştirdi. “Bu bahar enflasyon düşüyor”, “Bu yaz sonu enflasyon düşüyor”, “Bu sene sonunda enflasyon düşüyor.” ifadelerinin sürekli tekrarlandığını, ancak gerçekte enflasyonun düşmediğini vurguladı.

Erbakan, Bursa’da düzenlenen aday tanıtım toplantısında siyasi tavrının net olduğunu ve yerel seçimlere kimsenin gölgesi altında girmeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Yeniden Refah Partisi’nin hiçbir ittifakta yer almadığını vurguladı.

Ekonomi politikası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enflasyon söylemlerine yönelik eleştirilerini sürdüren Erbakan, Türkiye’nin ürettiği ürünlerin büyük bir kısmının ithal edildiğini ve döviz kurlarındaki artışın enflasyonu yükselteceğini belirtti. Merkez Bankası’nın dolar kuru tahminleri ve açlık ile yoksulluk sınırlarına dikkat çeken Erbakan, Türkiye’deki asgari ücretlilerin ve milyonlarca emeklinin açlık sınırının altında yaşadığını ifade etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g