deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

AK Parti’nin Anketi! Seçimde En Çok Emekliler Zorlayacak!

Emeklilerin Yüzde 30'u AK Parti'yi bıraktı.

Güncel Yayın: 27 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 27.02.2024 18:12:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Emekli maaşlarına yapılan taksitli zam, emekliler arasında memnuniyetsizlik yarattı. Ayrıca, emekli bayram ikramiyesinin 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıkarılması da emeklileri tatmin etmedi. Bu ardışık hayal kırıklıkları sonrasında, AK Parti’ye yönelik memnuniyetsizlik arttı ve bu durum AK Parti’nin yaptırdığı anketlerde de yansıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024’ü “emekli yılı” ilan etti. Ancak son zamla birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye çıktı, bayram ikramiyesi ise 5 bin TL olarak belirlendi. 2000’li yılların başında asgari ücretin 1.5 katı emekli maaşı alan emekliler, şimdi asgari ücrete bile yaklaşamıyor. Bu durum, emekliler arasındaki memnuniyetsizliği daha da artırdı.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AK Parti’nin emekli seçmen kitlesiyle ilgili bir yazı kaleme aldı. Babacan’a göre, ekonomik krizden en çok etkilenen kesim, AK Parti’den uzaklaşmış durumda. Parti yönetimi, seçmen tabanının halen kendileriyle hareket edip etmediğini araştırırken, 65 yaş üstü seçmenlerin önemli bir yer tuttuğunu gözlemledi. Ancak son dönemdeki ekonomik kriz ve dizginlenemeyen enflasyon, seçmen tabanının AK Parti’ye olan desteğini azalttı. Özellikle emekli ve yaşlı seçmenler arasında yüzde 30 oranında bir erime olduğu görülüyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g