Baraj Suları Çekilince Ortaya Çıkmıştı: Darıbükü Köyü Taş Evleri İçin Yıkım Başvurusu!
Baraj Suları Çekilince Ortaya Çıkmıştı: Darıbükü Köyü Taş Evleri İçin Yıkım Başvurusu!
Güncel
Yayın: 23 Ekim 2026 - Cuma - Güncelleme: 23.10.2026 18:42:00
Editör -
Dore Yıldız
Okuma Süresi: 2 dk.
103 okunma

Baraj Suları Çekilince Ortaya Çıkmıştı: Darıbükü Köyü Taş Evleri İçin Yıkım Başvurusu!
ISPARTA – Isparta’nın Sütçüler ilçesinde, baraj sularının çekilmesiyle yıllar sonra yeniden gün yüzüne çıkan tarihi Darıbükü köyündeki taş evler, son dönemin en çok konuşulan noktalarından biri haline gelmişti. Doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği bölgede, beklenmedik bir gelişme yaşandı.
Ziyaretçi Akını Tehlikeyi Beraberinde Getirdi
Suların azalmasıyla birlikte adeta bir açık hava müzesini andıran köy, kısa sürede ziyaretçi akınına uğradı. Ancak bu yoğun ilgi, taş evlerin zamanla yıpranan yapıları nedeniyle büyük bir güvenlik riskini de beraberinde getirdi. Her an çökme tehlikesi bulunan yapıların ziyaretçiler için hayati risk taşıması, yerel yönetimi harekete geçirdi.
Köy Muhtarından Kaymakamlığa Resmi Dilekçe
Oluşabilecek olası bir facianın önüne geçmek isteyen Darıbükü Köyü Muhtarı İbrahim Bozkurt, taş evlerin yıkılması talebiyle Sütçüler Kaymakamlığına resmi başvuruda bulundu. Muhtar Bozkurt, artan ziyaretçi yoğunluğuna dikkat çekerek, yıkılma riski yüksek olan bu binaların can güvenliğini tehdit ettiğini gerekçe gösterdi.
Kaymakamlığın, bölgedeki güvenlik riskini değerlendirerek başvuruyla ilgili önümüzdeki günlerde net bir karar vermesi bekleniyor.
Yorumlar (0)
İlginizi Çekebilir




